Uređaj za tuširanje OrbSys omogućit će vam da više puta upotrijebite vodu

Uređaj za tuširanje OrbSys omogućit će vam da više puta upotrijebite vodu


Nestašica vode jedan je od glavnih problema diljem svijeta, posebno u zemljama trećeg svijeta. Nudi ga švicarski dizajner Mehrdad Mahjobi, koji je predstavio jedinstvenu instalaciju tuširanja. OrbSys.

Uređaj za tuširanje OrbSys čisti vodu, koji se može ponovno upotrijebiti za potrebe domaćih. Štoviše, voda se pročišćava do te mjere da se može piti.

Prema programeru, samo 10 litara vode bit će potrošeno za 10-minutni tuš pomoću novog sustava za tuširanje. Za usporedbu, kod redovitog tuširanja troši se najmanje 150 litara. Korištenje OrbSys tuš sustava štedi do 90% vode i do 80% energije.

Kao što je zamislila autorica, voda tijekom tuširanja će teći u posebnu rupu, filtrirati, a nakon zagrijavanja na određenu temperaturu ponovno će teći u tušnu glavu.

Usput, instalacije za tuširanje u svemirskim brodovima funkcioniraju na sličan način. I to je "kozmička duša" koja je inspirirala dizajnericu da stvori jedinstveni sustav.

Programer ne otkriva načelo rada sustava filtriranja vode. Najvjerojatnije, moćni filteri koji se nalaze u tavi koristit će se za čišćenje.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: