WhammyPhone - savijanje pametnog telefona za reprodukciju melodije

WhammyPhone – savijanje pametnog telefona za reprodukciju melodije

Prvi zamisao Human Media Lab tima bio je smartphone ReFlex, koji je reagirao na krivulje slučaja okretanjem kroz stranice virtualne knjige. Sada su otišli dalje i razvili prototip simbioze glazbenog instrumenta i fleksibilnog komunikatora. Prema riječima dr. Roel Vertigala, to je temeljno novi način rada sa zvučnim interakcijama ljudskih uređaja.

WhammyPhone je izrađen u obliku fabeta s prikazom na fleksibilnim FOLED LED modulima. Maksimalna razlučivost zaslona je 1920 × 1080, osjetljiva na dodir i podržava standardne geste kontrole. Pametni telefon se može nazvati protezom – gadget nema vlastitu računalnu snagu, koristi signal s stacionarnog računala. Umjesto toga, vrijeme je da govorimo o inovativnom sučelju nego o neovisnom uređaju.

Vrhunac WhammyPhonea nalazi se u nizu senzora savijanja smještenih duboko u tijelu. Način na koji korisnik deformira, savijanja ili pletiva tumači se kao digitalne naredbe, obrađuju se i koriste za generiranje zvuka. Ovdje simulirana povratna simulacija, kinestetska interakcija, koja će profesionalcima pomoći da "osjete instrument".I tako mogu intuitivno uzeti bar ili igrati kratku riff.

WhammyPhone nije dizajniran za zamjenu tradicionalnih glazbenih instrumenata, već kao dio širenja raspona primjene fleksibilnih smartphone uređaja. Nije dovoljno da uređaj bude otporan na deformacije – također trebate imati koristi od njega.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: