Yamaha je uvela mini-čamac s daljinskim upravljanjem za obradu rižinih polja

Yamaha je uvela mini-čamac s daljinskim upravljanjem za obradu rižinih polja

Uzgoj riže je iznimno naporan i fizički teški manualni rad, povezan s stalnom prisutnošću u vodi. Ne tako davno, japanska vlada izdala je direktivu za smanjenje troškova uzgoja riže za 40%.

Kao odgovor na to, jedan od vodećih proizvođača motocikala u svijetu, Yamaha, razvio je vodeni štapić daljinski upravljani mini-brod, namijenjen za sadnju i naknadno obrađivanje sadnica riže herbicidima.

Duljina broda je 1,6 m, a visina je samo 5 cm, što omogućuje visoku upravljivost pri radu u polju riže u načinu daljinskog upravljanja. Tijelo je izrađeno od lagane armirane plastike.

Raspršivanje herbicida provodi se uz pomoć strujanja zraka koje se stvaraju lopatice koje se okreću uz pomoć motora. Za skladištenje herbicida osiguravaju se posebni spremnici za kasete. Voda Strider posebno je oslikana u svijetlim bojama kako bi bila vidljivija među plantažama riže. Yamaha izvor

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: