Yamaha se priprema predstaviti nevjerojatnu trike Nikenu

Yamaha se priprema predstaviti nevjerojatnu trike Nikenu

Prije desetak godina, Yamaha je pokrenula intrudu uvođenjem koncepta Tesseract i OR2T bicikala s više kotača na svijet. U 2015. godini pojavio se model s tri kotača MWT-9 – za razliku od klasičnog rasporeda trike, dvostruki je bio prednji par kotača. I tako, 2018., nevjerojatna Niken ulazi u seriju.

Yamaha Niken – čudovište ceste, čelična zvijer s dužinom od 2,15 m i širina od 0,88 m. Masivni remenje, slično kao spljoštena verzija Triumph 675, skriva pričvrščivače dva prednja stupa koja završavaju s 15-inčnim kotačima. Dvostruke vilice, neovisni ovjes, potpuno nova dinamika manevriranja i skretanja.

Programeri Yamaha Niken izravno kažu da će njihovo potomstvo biti najpouzdaniji i stabilniji bicikl na cesti na svijetu. Čak i bez kvalifikacija iskusnog pilota – trike je dizajniran da ga namjerno preokreće dok je vožnja slična podvigom. Sudeći po promotivnom videu, to uopće nisu prazne riječi, ali do sada je malo tehničkih informacija.

Službeno, model Yamaha Niken trebao bi biti predstavljen na EICMA izložbi, koja će se održati 6. studenog ove godine. I postoji dobar razlog za vjerovanje da ovaj put neće biti koncept, već stroj potpuno spreman za masovnu proizvodnju.

Yamaha Niken Izvor

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: