Znanstvenici su pronašli način da se zaslonima pametnih telefona razgrađuju

Znanstvenici su pronašli način da se zaslonima pametnih telefona razgrađuju


Zasloni modernih pametnih telefona i drugih mobilnih uređaja su otporni na ogrebotine, ali često se raspadaju prilikom pada i udaraca, nakon čega korisnici moraju kontaktirati servisne centre ili kupiti novi uređaj. Ali čini se da su američki znanstvenici pronašli izlaz.

Skupina znanstvenika sa Sveučilišta u Akronu predstavila je javnosti svoj novi izum – zaštitni premaz za zaslone osjetljivih na dodir, koji se sastoji od prozirnih elektroda na polimernom podlogu. Rečeno je da predstavlja dostojan natječaj indijskim oksidnim staklom. Nasuprot tome, nova premaza će štititi zaslon mobilnog uređaja ne samo od ogrebotina i prljavštine, već i od oštećenja od pada i udaraca.

Nova fleksibilna i otpornost na udarce ima još jednu prednost. Može se napraviti u obliku velikih role, što će smanjiti troškove proizvodnje i troškove gotovih uređaja.

Pametni telefoni s novim zaštitnim premazom bit će doista neraskidivi. Međutim, točan datum njihovog pojavljivanja na tržištu je teško pozvati.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: