Znanstvenici su razvili elektrodu koja imitira okus.

Znanstvenici su razvili elektrodu koja imitira okus.


Zahvaljujući suvremenoj tehnologiji virtualna stvarnost prestala se činiti fantastičnim. I u skoroj budućnosti, igrači će se ne samo moći boriti u virtualnom svijetu, već i okusiti hranu iz igara. To će biti moguće zahvaljujući kacigi virtualne stvarnosti s ugrađenom elektrodom, oponašajući osjećaj okusa.

Jedinstvenu elektrodu razvila je skupina znanstvenika. Nacionalno sveučilište u Singapuru, On, kao što je već spomenuto, omogućuje simulaciju okusa, aktivirajući receptore jezika. Štoviše, korisnik može osjetiti sve četiri vrste okusa – gorko, slano, slatko i kiselo.

Elektrode moraju biti postavljene na jezik, nakon čega će ovisiti o situaciji promijeniti temperaturu i snagu. Nadalje, programeri tvrde da je uporaba elektrode apsolutno sigurna.

Ovaj se uređaj može koristiti ne samo u računalnim igrama, već i prilikom gledanja kulinarskim programima. Također je moguće koristiti u medicini, na primjer, da simuliraju slatki okus u liječenju dijabetesa.

Istina, dok je elektroda na prototipnoj pozornici i nije poznato kada će ići u masovnu proizvodnju.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: